Tekenwerk

Bunt Engineering levert alle benodigde tekeningen voor elke fase van werktuigbouwkundige en elektrotechnische projecten in industrie, woning- en utiliteitsbouw. De tekeningen die u nodig hebt worden snel geleverd, zijn nauwkeurig en dragen bij aan een efficiënte uitvoering van uw project. De tekeningen kunnen zowel in 2D als in 3D worden gemaakt en afgeleverd.

Onze werkwijze kenmerkt zich door een hoge mate van flexibiliteit. Door onze ruime ervaring in de diverse vakgebieden, beschikken we over een uitgebreide expertise en een brede kijk op techniek. Deze expertise vormt de basis van al onze tekeningen.

CAD model 3D aanzicht kanaal + gebouwBunt Engineering is gespecialiseerd in snelle levering van bestektekeningen, complete werktekeningen, nauwkeurige revisietekeningen en ‘reverse engineering’ van technische installaties. We maken daarbij gebruik van moderne meetmiddelen en software van Autodesk (AutoCAD, Inventor), aangevuld met software van Stabiplan (StabiCAD). We beschikken over alle benodigde softwarelicenties en houden deze up-to-date.

Bunt Engineering werkt met een mobiel werkstation dat overal inzetbaar is. We zijn daardoor in staat om op locatie te werken. Onze opdrachtgevers stellen hier prijs op.

Waarin onze tekeningen zich onderscheiden

Bunt Engineering is onderscheidend in de kwaliteit van haar werk door:

  • Een snelle levering;
  • Een hoge mate van flexibiliteit en inzetbaarheid;
  • Een brede kijk op techniek door onze ervaring in diverse vakgebieden.

Wanneer schakelt u Bunt Engineering in?

Ontwerpfase

Bunt Engineering kan u snel helpen aan een voorlopig ontwerp, een definitief ontwerp, een voorstel en een bestek voor uw industriële projecten, of voor installaties in de woning – of utiliteitsbouw.

Uitvoeringsfase

Bunt Engineering levert de benodigde tekeningen voor de fabricage van uw product. Dit betreft niet alleen papieren documenten met veel (maat-)lijnen, we zijn ook in staat digitale bestanden te leveren zodat er direct geproduceerd kan worden.

Voor de installatie van systemen in industrie, woningen of utiliteitsgebouwen zijn geheel andere tekeningen nodig. Ook de productie van deze tekeningen behoort tot onze expertise.

Download een voorbeeld

Na uitvoering

Bunt Engineering vervaardigt ‘as-built’ of revisietekeningen van producten, installaties en gebouwen. Stel, u heeft een prototype van een machine of product gemaakt. U heeft echter geen tekeningen beschikbaar, maar deze zijn op enig moment wel vereist. Geen punt, met onze moderne meetmiddelen kunnen we uw product omzetten in een 3D model of in 2D tekeningen compleet met alle maatvoering.

Ontruimings – en veiligheidsplattegronden

Bunt Engineering is expert in het vervaardigen van ontruimings- en veiligheidsplattegronden. We zijn daarbij in staat om op basis van aangeleverde informatie en schetsen zorgvuldige, complete tekeningen te realiseren.


Werkwijze

De wensen van onze opdrachtgevers zijn vanzelfsprekend leidend in onze werkwijze. Om deze wensen goed te inventariseren, beginnen we onze samenwerking daarom altijd met een kennismakingsgesprek.

Vervolgens stellen we in gezamenlijk overleg een pakket van wensen en eisen op. Dat vormt de leidraad voor de eerste ruwe schetsen. Deze dienen vervolgens als vertrekpunt voor verdere gesprekken en het toewerken naar de uiteindelijke oplossing. Soms is dit een tastbaar product, soms een set tekeningen. Wij zijn pas klaar als u tevreden bent.